voor repetitie-avonden, workshops, vergaderingen en andere gezelschappen tot 50 personen
Religie
In het buurtschap de Vecht waren katholieke, hervormde en gereformeerde gemeenschappen actief, elk met eigen verenigingen en sociale structuren. Deze verzuiling bood structuur, maar ook isolatie. Sinds de ontzuiling vervaagden grenzen en ontstond meer samenwerking en openheid. De Vecht ontwikkelt zich tot een inclusieve gemeenschap waarin verbinding centraal staat, zonder verlies van identiteit.
De Saksen geloof boom
In het buurtschap De Vecht zijn verschillende geloofsovertuigingen actief, waaronder de Katholieke kerk, de Nederlands hervormde gemeente en de Gereformeerde gemeente. Deze verscheidenheid aan geloofsgemeenschappen weerspiegelt de religieuze diversiteit die kenmerkend is voor het gebied. In het verleden manifesteerde deze diversiteit zich sterk in de vorm van verzuiling. Elke gemeenschap had niet alleen haar eigen kerk, maar ook eigen verenigingen en sociale structuren die het dagelijks leven van haar leden bepaalden. Deze verzuiling bood structuur en een duidelijke identiteit aan de verschillende geloofsgroepen, maar ging ook gepaard met een zekere mate van isolatie tussen de zuilen.
Met de opkomst van de ontzuiling in de tweede helft van de twintigste eeuw veranderde dit patroon drastisch. Sociale, culturele en religieuze grenzen vervaagden, en de exclusieve verenigingen verloren geleidelijk hun prominente rol. Deze ontwikkeling laat zien hoe het buurtschap de Vecht zich heeft aangepast aan bredere maatschappelijke veranderingen, van een verzuilde samenleving naar een meer open en inclusieve gemeenschap.
Bethel is tegenwoordig ook een plek van bezinning, ontmoeting en spirituele verdieping.
Dit werkt daagt je uit na te denken over hoe je in deze samenleving zingeving, identiteit en verbondenheid vindt.